Site icon Spirit Catalunya

Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

L’edifici de l’Ajuntament de Barcelona, també conegut com Casa de la Ciutat es troba a la plaça de Sant Jaume, un dels llocs més cèntrics de la ciutat i en conseqüència transitat per ciutadans i turistes. Just al davant hi ha un altre edifici institucional de gran rellevància institucional, el Palau de la Generalitat de Catalunya.

Història de l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona

Des de principis del segle l a.C. els màxims dirigents de, l’aleshores, coneguda com Barcino, ja es reunien en aquesta mateixa zona per tractar sobre diferents assumptes relacionats amb el funcionament de la ciutat. L’actual edifici de l’Ajuntament de Barcelona es va començar a aixecar amb la construcció del Saló de Cent a mitjan segle XIV. Poc després es va projectar la que és l’actual façana lateral mentre, al llarg de diversos segles, l’edifici anava guanyant espai. Sense tenir en compte l’annex més modern, finalitzat l’any 1970, les últimes reformes més destacades van ser les dutes a terme l’any 1929, en les quals es van escometre importants reformes en gran part de l’edifici.

Eurocatalana des de fa anys fa el manteniment de l’Ajuntament de Barcelona, destacant l’adequació de la Sala Florensa. i la restauració dels enteixinats de l’Edifici Vell.

Elements a destacar de l’edifici de l’Ajuntament

Destaquem les següents sales nobles de la Casa de la Ciutat.

Què hi podem fer?

Vinculat amb l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona, podem:

 

Exit mobile version