Spirit Catalunya

Antoni Gaudí, arquitecte modernista

L’arquitectura d’Antoni Gaudí no deixa mai de sorprendre i fascinar. Unes vegades són els elements estructurals, les sofisticades tècniques constructives, que reclamen l’atenció del visitant. D’altres vegades és l’ús dels materials, la fantasia i l’originalitat dels elements decoratius.

Al voltant de les seves principals creacions, declarades per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat, s’han desenvolupat recursos que ajuden a comprendre el món de Gaudí i el context històric i cultural en què va realitzar la seva obra.

A souvenirs.barcelona trobaràs regals i records vinculats amb aquest gran artista i la seva emblemàtica obra.

Biografia d’Antoni Gaudí

 

Va néixer el 25 de juliol de 1852 a Reus, Espanya, i va ser batejat amb el nom Antón Plácido Guillem. Va ser el cinquè i últim fill d’una família humil en la qual el pare era fabricant de calders de Reus. D’ell va heretar la tradició artesanal. Va començar els seus estudis d’arquitectura a l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona i encara que allí no va demostrar ser un bon estudiant va obtenir el seu diploma en 1878.Falleció a Barcelona el 7 de juny de 1926 atropellat per un tramvia.

Obres d’Antoni Gaudí

Obres a Barcelona

Obres a altres ubicacions

Josep Maria Jujol

En els darrers anys el món ha descobert Josep Maria Jujol. Deixeble avantatjat de Gaudí, autor de peces emblemàtiques com el banc del Parc Güell o les pintures de La Pedrera, Jujol és un arquitecte amb personalitat pròpia, pioner en l’ús de referents de la tradició artística i en la utilització de materials pobres en l’arquitectura i el disseny. La seva obra sensual, lluminosa i barroca s’identifica amb els paisatges del Camp de Tarragona.

Exit mobile version