Marxa dels castells per conèixer la Segarra
La Marxa dels Castells de la Segarra es una Marxa de Resistència (FEEC) no competitiva que va néixer l’any 2000. És una prova puntuable per el Circuit Català de Caminades de Resistència (CCCR). És una prova de resistència, no competitiva, oberta a tothom, on hi participen més de 2.000 participants. Té per objecte donar a conèixer els castells de la Segarra.
El seu itinerari recorre pels castells de la comarca per si sols ja podien representar un atractiu, alhora que el paisatge que ens ofereix la comarca a l’inici de la primavera, amb el seu verd intens i els arbres florits, podia acabar d’arrodonir l’espectacle de la caminada.
L’itinerari escollit té una distància de 54 quilòmetres i un desnivell de poc més de 1200 metres acumulats. L’altiplà de la Segarra ens ofereix un terreny de pujades i baixades constant, però sempre de poca importància. Els pobles que es poden visitar durant el recorregut, que cada any canvia de sentit. És a dir un any va en sentit del rellotge i el següent en sentit antihorari, són Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l’Aranyó, Montcortès, Castellnou d’Oluges entre altres.
A més d’aquesta Marxa, a La comarca hi trobaràs altres rutes, caminades, curses i marxes.
Què fer pels Castells de La Segarra?
Aprofitant la visita a La Segarra, tens moltes coses per descobrir:
- Castells visitables a La Segarra: Vila Closa de Montfalcó Murallat, Castell de Concabella, Castell de Florejacs, Castell de les Pallargues, Castell de les Sitges, Castell de Vicfred.
- Ruta dels Castells del Sió. La riba del riu Sió al ser reconquerida als àrabs hi van proliferar castells i esglésies que garantien la presència cristiana. Per això el riu Sió va ser espai de frontera a més d’àrea de comunicació social, cultural i econòmica.
- Castells de Lleida. Per si vols dormir o fer activitats en un entorn medieval.
A la web Turisme a La Segarra trobaràs coses a fer per la comarca.