Spirit Catalunya

Pablo Picasso, el geni pintor cubista

Considerat un dels grans genis de l’art de tots els temps, Picasso (1881-1973) va viure els anys decisius de la seva formació a Catalunya. Va estudiar a l’Escola de la Llotja, es va donar a conèixer en els ambients modernistes d’Els Quatre Gats i va establir una relació molt estreta amb el paisatge de dues poblacions catalanes: Gósol, on va pintar algunes de les obres més significatives de l’època rosa, i Horta de Sant Joan, on va néixer el cubisme.

Biografia

Un dels grans genis del segle XX, famós per la seva capacitat a l’hora de crear veritables obres d’art en què el més important no eren les formes o les pinzellades, sinó la seva enorme càrrega social. Incansable i peculiar, el malagueny va pintar més de 2.000 quadres diferents que adornen els museus més importants del món. Un talent que no només va utilitzar per a la pintura convencional sinó que va decidir obrir els seus horitzons fins gèneres com el dibuix, la il·lustració de llibres, el gravat, l’escultura, la ceràmica i el disseny d’escenografia i vestuari per a muntatges teatrals.

Obres a Barcelona
Obres a altres ubicacions
La Fundació Palau

Josep Palau i Fabre (1917-2008) va ser el màxim especialista en l’obra de Picasso, amb llibres traduïts arreu del món. La Fundació que duu el seu nom, a Caldes d’Estrac (Costa de Barcelona Maresme), conserva els testimonis de la relació que van mantenir al llarg dels anys: pintures, dibuixos, gravats i llibres amb dedicatòria, una gran biblioteca picassiana i una col·lecció de pintura catalana del segle XX.

Exit mobile version