muntanyes de prades

Almogàver Muntanyes de Prades

Caminada de resistència Almogàver Muntanyes de Prades

La caminada de resistència “Almogàver Muntanyes de Prades”, organitzada per “Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades” és un repte que vol emular l’esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers. Aquests guerrers catalans van batallar i conquerir mitja mar Mediterrània durant l’edat mitjana. Només uns pocs escollits han estat capaços d’aconseguir gestes similars. L’Almogàver Muntanyes de Prades ofereix l’oportunitat d’experimentar les sensacions i les vivències que representa el gran repte de completar el recorregut de la caminada de resistència.

El recorregut d’aquesta caminada de resistència vol donar a conèixer els racons més desconeguts i espectaculars de les Muntanyes de Prades, dins de les limitacions de distàncies i desnivells que implica el Circuït Català de Caminades de Resistència. A més, també es passa per bona part dels nuclis habitats de l’interior de les Muntanyes de Prades i per les seves tres valls (Brugent, Glorieta i Siurana), per la qual cosa resulta un recorregut de descoberta integral d’aquest territori. Un recorregut, al mateix temps exigent i tècnic, que farà gaudir els participants amants de la muntanya.

És una prova no competitiva de resistència per camins de muntanya amb un temps limitat de 15 h. El recorregut és de 56,5 km senyalitzats i 4120 m de desnivell acumulat. Transcorre íntegrament per les Muntanyes de Prades amb sortida i arribada a la vila de Vilaplana.

És una prova puntuable per a la Circuït Català de Caminades de Resistència,  organitzada per la FEEC, en què s’estableix una puntuació individual.

Altres excursions per les Muntanyes de Prades

Les Muntanyes de Prades son un lloc excepcional per fer excursions  i rutes. Pots trobar-ne a: