Museu d'Arenys de Mar

Museu d’Arenys de Mar de la punta

Museu de la punta de coixí i estris de nautica

El Museu d’Arenys de Mar de la Punta (Maresme) amb un fons de l’història local, inclosos estris de nautica, està a l’antic Hospital de Sant Jaume (s. XVIII). Acull la col·lecció de puntes cedida per la Generalitat de Catalunya de l’escultor Frederic Marès. El Museu és un espai dedicat a l’art tèxtil especialitzat en els treballs de punta, on es troben representades pràcticament totes les tècniques i estils de gairebé tot Europa i on es reuneixen també objectes i documentació gràfica relacionada amb les puntes de coixí, randao boixets i brodats.  Les puntes de coixí es van iniciar a Flandes a finals del segle XVI, i ràpidament van evolucionar des dels motius més atapeïts i espessos del segle XVIII als més fluids del segle XIX. La punta amb boixets consisteix en la creació d’un teixit a partir del creuament de fils.

A l’antiga capella s’exposa part del fons d’història local, des de les troballes del poblat ibèric de la Torre dels Encantats fins a la Guerra Civil. És en aquest espai on es destaca la relació de la nostra vila amb el mar, amb:

  • Eines de mestre d’aixa que formen part de la col·lecció del Museu,
  • Estris de navegació i nautica del segle XIX com caixes de mariner, octants i sextants, alguns procedents d’alumnes de l’Escola de Pilots d’Arenys de Mar i
  • Imatges de la construcció del port pesquer d’Arenys de Mar i el
  • Desenvolupament del turisme vinculat a les platges i del port esportiu.

Com anar al Museu d'Arenys de Mar?

El Museu d’Arenys de Mar – Mares de la Punta està a 5 minuts caminant des de l’estació del tren al carrer de l’Església, 43 d’Arenys de Mar. Horaris d’obertura de dimarts a dissabte de 10 a 13h i diumenges i festius d’11 a 13h. Es poden fer visites guiades prèvia reserva.