Ruta dels tres monestirs

Ruta dels Tres Monestirs

Recorregut de la ruta dels tres monestirs

La Ruta dels Tres Monestirs, és una caminada de resistència no-competitiva. L’itinerari estarà senyalitzat coll de les Onze Hores. Cal seguir els senyals del PRC-31 (Camí dels Monjos). Del coll de les Onze Hores, passant pel monestir de Sant Llorenç (La Mola), cova del Drac, l’Obac i fins arribar al km. 47 (prop de l’estació de Vacarisses). Des d’aquí fins al monestir de Montserrat, caldrà seguir els senyals del GR-96 (Camí Romeu a Montserrat).

Són 2.181m. de desnivell positiu i 1.574m. de negatiu. DISTÀNCIA TOTAL: 52,74O Km.  Podeu descarregar-vos el Track de la llarga i el Track de la curta

Qui organitza la ruta?

La Ruta dels tres monestirs està organitzada cada 2 anys per diverses entitats excursionistes del Vallès Occidental: Club Muntanyenc de Sant Cugat del Vallès, Centre Excursionista de Castellar del Vallès,  Centre Excursionista de Terrassa, Centre Muntanyenc Sant Llorenç de Terrassa,
Club Muntanyenc de Terrassa, Centre Excursionista de Mura i la Secció Excursionista del Club Natació Terrassa.

El sistema dels controls es fa amb un xip que anirà enganxat al full de ruta i que agilitzarà la sortida, els controls i l’arribada. A més l’organització tindrà tota la informació del pas dels participants a tot els controls del recorregut en temps reals.

Per on passa la Ruta dels Tres Monestirs?

Destaquem els següents punts per on passa La Ruta:

  • Monestir de Sant Cugat del Vallès. És una antiga abadia benedictina. Construït entre els segles IX i XIV, destaca pel seu claustre. Va ser el monestir més important de tot el comtat de Barcelona.
  • Camí dels Monjos (PRC-31). És un camí històric d’origen medieval que connecta el monestir de Sant Cugat del Vallès i monestir de Sant Llorenç del Munt, situat al cim de la Mola.
  • Monestir de Sant Llorenç (La Mola). És un monestir romànic al cim de la Mola, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.
  • Camí Romeu de Montserrat (GR 96) entre Barcelona i el monastir de Montserrat. Antigament estava molt transitat pels peregrins que anaven cap a  antiago de Compostela i paraven a la muntanya sagrada de Montserrat.
  • Monestir de Montserrat: Icona de l’excursionisme de Catalunya. És un punt on comencen o acaben moltes activitats de montsanya com ara la Travessa Matagalls – Montserrat.