Coneixes les Torres de Sant Gervasi?

Visita les Torres de Sant Gervasi

A Sant Gervasi enmig d’un dels barris més poblats de Barcelona, encara trobem Torres modernistes i noucentistes que val la pena conèixer:

  • Torre de l’Escola Nausica. Antiga torre burgesa, construïda l’any 1924 i que des de l’any 1969 allotja l’Escola Nausica d’Infantil i Primària. Malgrat les reformes efectuades per habilitar-hi l’escola, s’han mantingut en gran mesura l’estructura i l’estètica originals. La casa s’inspira en la masia tradicional catalana, amb golfes al pis superior i coberta de teules, si bé incorpora elements ornamentals classicistes que li aporten sumptuositat. A la façana que dóna al pati hi destaca una tribuna semicircular. Hi ha també un rellotge de sol amb la data de 1924.És obra de Ferran Tarragó Nogué (Barcelona, 1881 – Tordera, 1963), un arquitecte molt poc documentat, que va residir a Barcelona fins l’any 1929 i després s’instal·là a Tordera.
  • Palau del Marquès d’Alella – Jardí de la Finca Muñoz Ramonet.
    El Palau del Marquès d’Alella, residència del empresari Julio Muñoz Ramonet, ens trasllada a l’esplendor de principis del segle XX. La finca va pertànyer a Fernando Fabra i Puig, segon marqués d’Alella, que va ser alcalde de Barcelona entre el 1922 y el 1923. Entre 1912 i 1914, l’arquitecte Enric Sagnier, autor del Temple Expiatori del Sagrat Cor, i de l’edifici que acull el Museu del Modernisme, entre altres.La casa principal és un edifici noucentista de planta rectangular amb quatre pisos, dos torres.El disseny del Jardí de la Finca Muñoz Ramonet , projectat al 1916, és obra del paisatgista Jean-Claude Nicolas Forestier,  artífex dels jardins de Laribal y Miramar, en Montjuïc. El seu element principal era un estany rectangular amb un sortidor d’aigua rodejat de rosers i pèrgoles en forma de U. El jardí, tenia una estructura de terrasses amb escales per accedir als diferents nivells.

    Entre 1956 i 1957, l’empresari Julio Muñoz Ramonet, encarregà la remodelació del jardí, canviant la seva estructura i orientació. Va desplaçar la pèrgola i construir una piscina.

  • Casa Vicens. La Casa Vicens al carrer Carolines de Barcelona és la primera obra mestra de Gaudí, el preludi de la seva obra posterior. Construïda entre 1883 i 1885 com a casa d’estiueig de la família Vicens. Va ser declarada patrimoni mundial per la UNESCO el 2005.