Park Güell

Plaça de la natura del Park Güell

El Park Güell d’Antoni Gaudí

El Park Güell, obra d’Antoni Gaudí és un d’aquells llocs que cal conèixer de Barcelona. Declarat Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO, el Park Güell és un dels parcs més encantadors del món que captiva a qualsevol visitant. Originalment va estar pensat com una zona residencial pensada per famílies d’alt nivell adquisitiu.

Al Park Güell, Antoni Gaudí va deixar volar la seva imaginació sobre els jardins i elements arquitectònics del Parc. L’ús d’elements naturals en forma de passarel·les cobertes, galeries i arcs.

La Plaça de la Natura i la sala Hipòstila

La plaça de la Natura, al mig del Park Güell hi ha la Plaça de la Natura, que originalment estava pensada per fer grans espectacles a l’aire lliure. Una part de la plaça està excavada a la roca, mentre l’altra se sosté sobre la Sala Hipòstila. La delimiten pel costat de l’escalinata d’accés el banc ondulat en forma de serp, recobert de trencadís, i pel costat de la muntanya un mur de contenció acabat amb grans capitells que simulen palmeres.

La sala Hipòstila és  un gran porxo que mitjançant vuitanta-sis columnes suporta una gran plaça.

El sostre està cobert de trencadís blanc i uniforme, però no és pla, s’enfonsa entre columna i columna. En mig hi ha catorze trencadissos, repartits desigualment. En els espais en què no hi ha trencadís hi han medallons. Les columnes també estan recobertes de trencadís blanc per la part inferior.

No hi ha cap columna amb angle recte respecte el terra, és mes cap té la mateixa inclinació. Serveixen de suport per a la plaça, i com a desaigües, tota l’aigua de la pluja de la plaça, es filtra, travessa les columnes i va a para a una cambra que serveix de dipòsit que hi ha a sota de la sala. I així guardar-la per quan fos necessari. Aquest porxo havia estat pensat com a mercat de la ciutat jardí, però no es va arribar a construir.

Les obres de restauració del Parc Güell, que ha fet EuroCatalana a la Sala Hipòstila, els medallons, i a la plaça de la Natura, han finalitzat una vegada s’han dut a terme totes les actuacions previstes.

Què fer al Park Güell?

Vinculat al Park Güell, hi ha multitud d’activitats i recursos. En destaquem:

És fàcil accedir al parc des de Barcelona. Pots consultar aqu8í com anar-hi, tant en transport públic, caminant o en cotxe.