Ruïnes d'Empúries

Ruïnes d’Empuries

Les Ruïnes d’Empúries, a la Costa Brava, prop de Sant Martí d’Empúries, son un destí turístic amb platges de qualitat de sorra d’una bellesa inigualable.

Història de les Ruïnes d’Empúries

Empúries, fundada al segle VI aC pels grecs com “Emporion”era un centre de compres o centre comercial. Estava a un encreuament de diverses rutes comercials, i amb un port natural que oferia una bona protecció a les naus comercials.

Al segle V aC els grecs van traslladar Emporion, de St. Martí Empúries a les actuals ruïnes d’Empúries. Es va convertir ràpidament en un dels ports comercials més importants del mediterrani.

Durant la segona guerra púnica, (s. III aC), Emporion va passar a formar part de l’imperi romà, canviant el nom a Emporiae. Aquest va ser l’inici de la romanització de la Península ibèrica. L’imperi romà va construir un nou barri romà darrera de la ciutat originàriament grega, però deu vegades més gran, per als veterans de les seves campanyes bèl·liques. Amb l’objectiu d’entretenir als residents, es va construir un amfiteatre i un gimnàs, així com comerços i tavernes agrupades al voltant del fòrum.

El criptopòrtic, restaurat per EuroCatalana, és un espai subterrani de l’anomenada Domus dels mosaics d’Empúries (Ciutat romana). La seva restauració permet conèixer com era una domus romana a través de l’audiovisual i el 3D.

En el s.III dC, Empúries va quedar abandonada. Durant el segle XVII, L’Escala va anar guanyant importància, i moltes pedres gregues i romanes d’Emporion / Emporiae van servir com a material de construcció.

Què hi podem fer a Empúries?

Vinculat amb les ruïnes d’Empúries, podem:

  • Visitar les ruïnes d’Empúries, ja sigui per motius culturals o tan sols per a gaudir d’un paisatge i un entorn realment excepcional. Recomanem les visites teatrelitzades.
  • Anar a les platges de l’Escala.

Podem accedir a les ruïnes d’Empúries a través de carretera. Consulta a Google Maps com accedir-hi.