Sant Jaume a Sant Pol de Mar

Sant Jaume! Festa Major de Sant Pol de Mar

Festa Major de Sant Jaume

Sant Pol de Mar prepara el cap de setmana més proper al 25 de juliol la seva Festa Major d’estiu. La Festa Major de Sant Jaume ofereix iniciatives per tots els públics gaudeixin en estar sempre animada. Els actes més destacats son:

  • Divendres: Repicada de Campanes, Pregó, Correfoc i Ball
  • Dissabte: Cercavila i ball de gegants i Concert i Ball de Festa Major.
  • Diumenge: Fira d’Art i Artesania, Danses Catalanes, Castellers
  • 25 de juliol (Sant Jaume): Missa, i focs artificials des de l’espigó.
  • Altres dies: Activitats per tots els públics en diferents ubicacions del poble i a l’envelat de la Platja de les Barques.

El programa complert de cada Festa Major es poden trobar a la web de l’Ajuntament de Sant Pol.

Cada any, els santpolencs i santpolenques creen una samarreta per Sant Jaume. La samarreta es pot comprar a les botigues del municipi.

A souvenirs.barcelona pots trobar samarretes vinculades amb l’essència de Sant Pol de Mar

Sant Pol de Mar al Maresme

Sant Pol de Mar, és un poble obert i integrador, conegut per la seva alegria i la seva fabulosa costa. Els seus inicis son al voltant del monestir de Sant Pau, al segle X. Anys més tard, la església de Sant Jaume i el seu campanar, varen adquirir molta importància.

Tradicionalment va ser un poble de pescadors fins que a finals del segle XIX i principis del XX i gràcies a la presència del ferrocarril del Maresme va ser descoberta per la burgesia i classes adinerades catalanes, que la varen escollir com a lloc d’estiueig pel seu encant i proximitat amb Barcelona.

És per això, que encara que es trobin presents a Sant Pol de Mar les residències estiuenques d’aquestes famílies, així com algunes cases modernistes.

El municipi de Sant Pol de Mar a la costa del Maresme a prop de Calella mereix anar-hi un dia a gaudir-lo, hi sereu molt benvinguts.