Castell de Castelldefels

Castell de Castelldefels

Història del Castell de Castelldefels.

El Castell de Castelldefels, icona i guardià de la ciutat, s’alça en el punt més alt d’un pujol, en posició dominant sobre la franja costanera entre el massís del Garraf i Barcelona. Data del segle X donat que al segle X ja existia l’església que hi ha a l’interior. Va ser construït sobre restes ibèriques i romanes. Durant segles va ser utilitzat per controlar el territori i com a fortalesa de defensa contra les invasions àrabs, i entre els segles XVI i XVII contra els atacs de pirates barbarescos.

L’any 1897, Manuel Girona va comprar i va rehabilitar el Castell. Finalment en 1988 va ser adquirit per l’Ajuntament de Castelldefels i va començar el seu procés de recuperació fins avui dia.

Recentment Eurocatalana ha fet les obres de restauració i l’acondicionament del Castell de Castelldefels. i de la Torre Gabriel Folcher, al costat del Castell.

Què fer a Castelldefels?

Algunes de les propostes de Castelldefels i del seu castell, son: 

  • Visites al Castell. Hi ha portes obertes gratuïtes els dissabtes i els diumenges. El segon diumenge de cada mes, hi ha la jornada de portes obertes, on es pot accedir a totes les instal·lacions del castell. També hi ha visites guiades dissabtes i diumenges.
  • Turisme cultural a Castelldefels. Propostes culturals a Castelldefels: El Castell; “Atac dels pirates”; Església romànica del Castell; Església de Santa Maria; Monestir budista del Garraf i visita a les 12 “Torres de guaita” entre altres.
  • Rutes de senderisme per Castelldefels entrant al Parc del Garraf. Des d’allà es pot accedir a multitud d’itineraris i rutes que permeten descobrir a peu a amb BTT el Baix Llobregat.

A més, no cal oblidar les platges de Castelldefels, amb una vegetació dunar recuperada i tots els serveis que es necessiten per tenir una experiència formidable.

Consulta aquí com pots arribar al Castell, és de fàcil accés.