Ciutat de Barcelona

Ciutat de Barcelona , capital de Catalunya

La ciutat de Barcelona és un destí turístic ple d’història i experiències. Tot això es concentra en els seus souvenirs que pots comprar online a través de souvenirs.barcelona.

Els orígens de la ciutat de Barcelona

En l’època neolítica ja hi havia presència humana al territori de la ciutat de Barcelona. A finals del segle I aC va ser fundada com a colònia romana amb el nom de Barcino. Tenia uns mil habitants i era envoltada d’una muralla de defensa, de la qual encara es conserven restes al nucli antic.

Durant més de 200 anys, Barcelona va estar sota la dominació musulmana, i amb la reconquesta cristiana esdevingué comtat de l’Imperi Carolingi i residència habitual de la Corona d’Aragó. La fructífera època medieval va convertir la ciutat de Barcelona en un centre econòmic i polític de la mediterrània occidental. El Barri Gòtic és el preciós testimoni de l’esplendor que va viure Barcelona del segle XIII al XV.

A partir del segle XV i fins al XVIII, Barcelona va patir una certa decadència, mentre lluitava per mantenir la seva independència econòmica i política. L’any 1714, aquesta lluita culminava amb la caiguda de la ciutat en mans de les tropes borbòniques. Aquell any suposà l’abolició dels drets i les llibertats de Catalunya i dels catalans.

La Barcelona moderna

A mitjans del segle XIX, amb l’anomenada Revolució Industrial i el desenvolupament del sector tèxtil, s’inicia una etapa de recuperació cultural. Es tracta de la Renaixença, un període en el qual la llengua catalana és restaurada com a llengua literària.

Amb el segle XX s’inicia una important transformació urbanística a la ciutat de Barcelona, que culmina amb el característic barri de l’Eixample, on es troben alguns dels edificis del modernisme català més distintius de Barcelona. Un dels arquitectes més destacats fou Antoni Gaudí, autor d’obres tan conegudes com la Casa Milà (o La Pedrera), la Casa Batlló o el Temple de la Sagrada Família, Lluís Domènech i Montaner o Puig i Cadafalch.

Les llibertats aconseguides en aquesta etapa van ser substancialment retallades durant la guerra civil, l’any 1936, i la posterior dictadura. Amb el restabliment de la democràcia l’any 1978, Barcelona va recuperar la seva força sobre l’economia i el català. La celebració dels Jocs Olímpics l’any 1992 suposà la dinamització de tot el potencial de Barcelona i la reafirmació de la seva capitalitat recuperant les platges de Barcelona i diferents zones industrials.