Museu de l’Estampació de Premià de Mar

Al municipi maresmenc de Premià de Mar es troba el museu de l’estampació. Es pot visitar els caps de setmana de 11h a 14h o entre setmana en visites concertades. Es troben col·leccions de dibuixos originals, teixits, papers pintats, maquinària i utillatge per a l’estampació. A més a més, també disposa d’un arxiu de revistes i llibres especialitzades en el tema.

Aquest museu és l’únic especialitzat en estampació tèxtil a l’estat espanyol on es pot trobar una exposició permanent dedicada  la història de la tècnica, la química i l’art manual. Alguns dels temes que s’expliquen i es veuen a l’exposició són: l’estampació manual d’indianes,  el blanqueig del teixit, la química del color, el gravat per a l’estampació fins al segle XIX… Entre els teixits de la col·lecció es troben des de les primeres impressions amb motlles de bac, màquines de perrotina, planxes de coure, màquines de cilindres i màquines de lionesa plana i rotativa, fins a les tècniques més innovadores d’estampació digital per injecció de tinta.

Exposicions temporals

També ens trobem amb exposicions temporals a l’edifici del museu, a part de l’exposició permanent del museu. Actualment, podem visitar l’exposició Persona de Marta Poca. Aquesta jove estudiant de belles arts fusiona la pintura amb els fils. Vol representar retrats per a descobrir el que va més enllà del que poden captar els ulls. Aquesta exposició es d’entrada lliure i estarà disponible a Premià de Mar fins l’11 de novembre.

Tallers i activitats

Al finalitzar la visita, hi ha la possibilitat d’assistir al taller d’oficis del museu . Es realitzen diferents tallers com l’aprenent de teixidor, l’ofici de l’estampador i aprenent de colorista adaptats a l’edat dels assistents que va dirigit a tots els estudiants de secundària, ESO i batxillerat. També s’ofereixen cursos d’estampació a grups d’adults. Algunes de les peces realitzades en aquests tallers, es venen a la botiga que disposa el museu.

Aquesta tardor, s’ofereixen diversos tallers d’estampació i tintura com s’observa a la cartellera d’activitats que es mostra a continuació.

Be the first to comment

Leave a Reply