curses de muntanya

Curses i caminades per les muntanyes de El Maresme

Són nombroses les activitats esportives que es fan a la muntanya del Maresme acabat el mes d’agost, quan la calor ja no és tan forta i ens volem tornar a posar en forma després de les vacances. A continuació en veiem alguns exemples.

Burriac Atac

Una de les curses més famoses és la Burriac Atac. Aquesta cursa nocturna de més de 19 km comença a Vilassar de Mar i puja per la muntanya de Cabrera fins a arribar al cim del Castell de Burriac. Finalitza a prop del lloc de sortida a la sorra de la platja per aquells que es vulguin refrescar a l’aigua a l’acabar. És una cursa d’un nivell elevat que requereix un entrenament previ. A més, amb el preu de la inscripció t’entreguen cada any una samarreta per a fer esport

Premià de Dalt – Montserrat

Una altre repte del mes de setembre és l’excursió entre Premià de Dalt i Montserrat que organitza el grup excursionista La Tortuga el dia 28. És una caminada de nit que surt des de Premià de Dalt a les 20.00h i arriba a Montserrat cap a les 10.00h. Tota la nit caminant amb paredes d’avituallament cada dues hores aproximadament. Al acabar l’organització proporciona un autobús per tornar al poble. Aquesta prova, no requereix una gran preparació física prèvia, sinó moltes ganes d’arribar a la meta.

Caminada popular per la Serralada Litoral

Una altra de les opcions menys complicades a nivell físic és la caminada popular que s’organitza des de Teià. Va tenir lloc el 16 de setembre i són 15 kilómetres caminant, amb opció de fer un recorregut curt de 10 kilómetres per la muntanya. Amb dos punts d’avituallament i 15 punts de control al acabar hi havia una botifarrada final i una samarreta commemorativa.

L’enrucada de Tiana

Aprofitant la festa major d’aquesta població, van celebrar com cada any un matí d’esport. Amb opció de cursa o caminada popular per la serralada de Marina. L’enrucada de Tiana és una competició cronometrada però que cadascú pot completar al seu ritme. Consta de dos recorreguts diferents per a aquells que van caminant o corrent. Al finalitzar també s’entreguen obsequis i es convida a participar a la botifarrada popular.

 

Feu un comentari