Platja del Garbí de Calella, una platja segura

Podem afirmar que les platges de Calella són platges segures, sobretot la platja del Garbí. Aquesta disposa de socorristes, Creu Roja i Policia que vigilen la zona constantment. A més, cada any es realitza un simulacre de salvament. Aquesta acció fa prendre consciència a petits i grans sobre el perill de no tenir una actitud prudent a l’aigua.

El simulacre

El simulacre té lloc cada any de forma inesperada, la qual cosa genera molta expectació entre els banyistes. El darrer estiu 2017 el temps de salvament d’una suposada víctima que s’ofegava a l’aigua va ser de 9 minuts. Aquest, és un temps de rescat òptim, des de que hi ha l’avís fins el trasllat a l’ambulància.  Al simulacre hi van intervenir els serveis de socorristes de Pro-Activa Serveis Aquàtics, la Policia Local i altres patrulles de suport.

simulacre, salvament, socorrisme, seguretat, platja segura, Garbí

Aquesta prova es fa anualment en el marc del sistema de gestió i avaluació de la distinció Q de Qualitat de les platges de Calella. La platja del Garbí va ser la primera platja catalana, el 2004, en obtenir aquest certificat. Actualment només són 12, les platges catalanes amb aquesta distinció. La millora constant de les platges sota les normes de gestió de qualitat demostren el compromís per a aconseguir oferir un servei excel·lent.

Controls policials

Des de que comença la temporada de platges fins que acaba, hi ha dos agents de la policia que es dediquen exclusivament a vigilar la platja. Durant les hores de banys els agents controlen el perímetre a partir de rutes en bici. Vigilen des de robatoris fins a activitats prohibides per tal de fer augmentar la seguretat dels banyistes. A més, les guinguetes disposen de contacte directe amb la policia per si identifiquen algun problema i que el temps d’actuació sigui el més ràpid possible.

També hi ha servei de megafonia i els cartells amb les indicacions i prohibicions de la platja. D’aquesta manera, tots podem fer l’ús correcte i segur de la platja del Garbí.

 

Deixeu un comentari