Antoni Tàpies

Antoni Tàpies pintor de l’inconscient

Símbols i textures, el món de l’inconscient, la realitat en brut que irromp en la superfície de la tela o a l’escultura que incorpora objectes quotidians. L’obra d’Antoni Tàpies és una exploració constant de les possibilitats expressives de la matèria i de la seva capacitat per donar forma a les diferents manifestacions de l’esperit.

La seva obra està escampada als millors museus del món. La sensibilitat de Tàpies s’afina en contacte amb el paisatge català i barceloní. La seva fundació és una referència de l’art contemporani.

On es pot conèixer l'obra d'Antoni Tàpies?

  • Fundació Antoni Tàpies. Tàpies va escollir com a seu de la seva fundació. Està dedicada a l’estudi i el coneixement de l’art contemporani. Situada a un dels edificis més emblemàtics del modernisme: l’editorial Montaner i Simón de Domènech i Montaner, i va intervenir-hi amb una escultura monumental: Núvol i cadira. La Fundació Antoni Tàpies, té la millor col·lecció de l’obra de l’artista.
  • Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). L’obra de Tàpies és un dels punts de referència de la col·lecció del museu, per la seva investigació amb la matèria i la seva recerca d’una nova espiritualitat. El MACBA exposa de manera permanent, Rinzen, una obra feta com a protesta contra la guerra de Bòsnia, que va obtenir el Lleó d’Or de la Biennal de Venècia de 1993.

L’escola catalana de pintura

Joaquim Vayreda, Hermen Anglada Camarasa, Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Torres-Garcia, Albert Ràfols Casamada: la pintura catalana no s’esgota amb els grans noms mundialment reconeguts. Ben al contrari: la seva aparició pren una nova dimensió quan es coneix la diversitat i riquesa de l’escola catalana de pintura.

Es va iniciar al segle XIX i que s’ha desenvolupat a cavall de París i Barcelona, des del realisme fins a l’art conceptual. Catalunya té museus i fundacions privades que recullen aquest llegat i el fan present per tot el territori.

A souvenirs.barcelona, pots trobar records i regals vinculats amb l’esperit d’aquesta pintura.

Feu un comentari