Aqüeducte Romà de Barcelona

Descobreix l’aqüeducte Romà de Barcelona

L’aqüeducte romà de Barcelona

A Barcelona es poden trobar restes de l’aqüeducte Romà a la plaça vuit de març i a la casa de l’Ardiaca. Es tracta de l’aqüeducte de Montcada que portava les aigües del riu Besòs des de Montcada fins a Barcino (Barcelona).

A la plaça vuit de març es poden observar quatre arcs amb cinc pilastres d’aquesta antiga infraestructura romana. Les obres de restauració han sigut dutes a terme per l’empresa de construcció especialitzada en restauració d’edificis antics Eurocatalana.

La seva construcció es pot ubicar al llarg del segle I dC, i és difícil assenyalar amb seguretat quan deixa de funcionar, tot i que al segle IV, quan es construeix el nou recinte emmurallat de la colònia, els aqüeductes continuen funcionant, així com la distribució interna de l’aigua.

L’actuació ha permès descobrir la base de les pilastres, mostrant el nivell original sobre el qual s’assentava l’aqüeducte, alliberar els arcs i les pilastres del mur que els conté i de les múltiples actuacions sobreposades que s’han fet. També s’ha obert un pati fins al sòl romà per desvelar la cara perpendicular de la mitgera de la darrera pilastra, recuperant el gruix i la percepció de profunditat. A la part superior de la mitgera, per sobre de les restes de l’aqüeducte i fins arribar al nivell del terrat, s’han recuperat per mostrar-les les restes de les antigues estances de l’edifici enderrocat.

Què hi podem fer?

L’aqüeducte Romà de Barcelona està a prop de la Plaça Catalunya. Podem arribar a l’aqüeducte romà caminant, en autobús, tren o metro. Consulta aquí com anar-hi.

Hi ha varies activitats a fer vinculades amb l’aqüeducte. En destaquem:

A més recorda que sempre pots comprar records amb esperit a souvenirs.barcelona