Castell de Montjuic

Castell de Montjuic a Barcelona

La història del Castell de Montjuic

El Castell de Montjuic, antiga fortalesa de Barcelona observa la ciutat amb unes vistes formidables. És un símbol de repressió però també de lluita de la ciutat en diverses fases de la història.

A la Guerra dels Segadors, el 1640, que la ciutat hi va bastir, al lloc on es trobava una torre de vigilància, un recinte militar. Aquesta primera fortalesa va passar, l’any 1652, a ser propietat reial i uns anys després fou un dels principals protagonistes de la Guerra de Successió, entre 1705 i 1714. A mitjans de segle XVIII, es va remodelar el recinte, molt malmès durant la guerra, i el castell va prendre l’aspecte que ha conservat fins ara.

La ciutat de Barcelona ha estat bombardejada des del castell en diversos moments de la seva història, i també ha fet les funcions de presó. El 15 d’octubre de 1940 hi va morir afusellat el president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys. Fins el 1960 el castell es va mantenir com a presó militar. Actualment el Castell de Montjuïc el gestiona l’Ajuntament de Barcelona.

Recentment Eurocatalana ha restaurat l’accés al Castell de Montjuic.

Què podem fer al Castell?

Des del Castell de Montjuic, podem fer activitats tant en família com en parella:

Altres llocs de la muntanya de Montjuic per visitar:

  • Fundació Joan Miró. pintor
  • Jardí Botànic. Al Botànic, hi trobareu tots els paisatges de la conca mediterrània i semblances fantàstiques.
  • Pavelló Mies Van der Rohe. Profundament contemporani, tot i la ser del 1929 i vicissituds, amb les seves cadires Barcelona originals, és exemple d’elegància i sobrietat és una de les joies arquitectòniques del segle XX.
    Cementiri de Montjuïc. Hi ha visites guiades per admirar la seva arquitectura, amb obres de Jujol o Puig i Cadafalch, els conjunts escultòrics i visitar tombes com les de Francesc Macià i Joan Miró. també pots seguir la Ruta Montjuic diurna pel cementiri.
  • Museu Nacional d’Art de Catalunya. MNAC. El seu edifici, el Palau Nacional, construït amb motiu de l’Exposició Universal del 1929 i inspirat en el Renaixement, amb una magnífica vista panoràmica sobre la ciutat. Hi destaca una de les col·leccions d’art romànic més importants del món, a més de peces fonamentals del gòtic i una notable col·lecció d’art modernista.
  • Escalada a Montjuïc.