Pintor Joan Miró

Joan Miró, representant del surrealisme

L’art de Joan Miró (1893-1983) manté intacta la capacitat de meravella. El grafisme contundent, els colors vius i els signes enigmàtics formen part del paisatge de Barcelona. El visitant els pot trobar en diferents indrets de la ciutat –a l’aeroport, la Rambla, el Parc de l’Escorxador– i en particular a la Fundació Miró de Montjuïc. Conserva un fons de pintures, dibuixos, obra gràfica, escultures, ceràmiques i tapissos, llegat de l’artista a la seva ciutat.

A souvenirs.barcelona podràs trobar regals i souvenirs amb encant que et recordin l’obra d’aquest artista.

On conèixer Joan Miró?

  • Fundació Miró, a Barcelona. La col·lecció pública més completa de l’obra de Joan Miró, amb més de 14.000 peces: 217 pintures, 178 escultures, 9 tèxtils, 4 ceràmiques, l’obra gràfica gairebé completa i uns 8.000 dibuixos. Creada el 1971, per impuls del propi artista. La Fundació Miró és un centre d’estudis sobre l’art contemporani i un important espai d’exposicions. En col·laboració amb Miró, l’arquitecte Josep Lluís Sert, va construir un dels millors museus del món. Una estructura racional, oberta i espaiosa, il·luminada amb llum natural i integrada en el paisatge de la muntanya de Montjuïc. A més de les obres de Joan Miró, es pot veure també una petita col·lecció d’art contemporani, constituïda en homenatge a Miró un any després de la seva mort.
  • Intervencions públiques a Barcelona. A Catalunya, l’obra de Joan Miró va arribar a ser molt popular i va saltar dels museus al carrer. A Barcelona n’hi ha diverses mostres: el mural de ceràmica de la Terminal B de l’aeroport (1970), el paviment ceràmic del Pla de l’Ós (1976), a la Rambla, i l’escultura Dona i ocell del Parc de l’Escorxador.
  • Centre Miró a Mont-roig del Camp (Costa Daurada). El món de Miró neix a Mont-roig del Camp, on el pare hi va adquirir una masia. Bona part de la seva primera obra, d’un realisme minuciós, s’inspira en les escenes de la vida pagesa. El Centre Miró de Mont-roig del Camp explica la relació de l’artista amb el poble a partir dels facsímils d’algunes de les seves creacions més conegudes realitzades a Mont-roig del Camp, del tapís. El llangardaix de les plomes d’or, realitzat conjuntament amb Josep Royo, i la projecció de dos documentals sobre la relació del pintor amb el poble.

Deixeu un comentari